ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні львів’ян перевірятимуть на наявність глаукоми

|

У рамках Всесвітнього дня боротьби з глаукомою (6 березня), управління охорони здоров`я Львівської міської ради з 2 до 13 березня 2015 року проводить заходи щодо раннього виявлення і лікування цього захворювання. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«У всіх поліклінічних відділеннях міста вчетверте проводитимуть щорічну акцію «Дні раннього виявлення глаукоми», впродовж якої мешканці міста, з метою профілактики слабкозорості й сліпоти, зможуть виміряти внутрішньоочний тиск. У 2014 році під час такої акції тонометрію (вимірювання внутрішньоочного тиску) було проведено 6815 особам. Діагноз «глаукома» вперше було встановлено у 64 пацієнтів. За три роки за результатами акцій виявлено 212 осіб з таким діагнозом. Ці люди мають шанс уникнути ускладнень глаукоми, і, таким чином, покращити якість життя у майбутньому.

Тому ми наполегливо запрошуємо мешканців Львова відвідати свою поліклініку, виміряти внутрішньоочний тиск, бо, за умови вчасної діагностики, правильного лікування та виконання усіх рекомендацій офтальмолога, зір при глаукомі можна зберегти», – повідомляє начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

За інформацією головного позаштатного спеціаліста управління охорони здоров’я з офтальмології Тетяни Смаль, у Львові нараховується понад три тисячі хворих на глаукому. З них більше 800 осіб на стадіях, коли розвивається незворотна сліпота.

Ілюстрація: ilive.com.ua  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *