ОСТАННІ НОВИНИ

Ворожі війська намагаються атакувати передові позиції українських військ – Тимчук

|

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують грубо порушувати мирні Мінські домовленості, обстрілюючи позиції українських військ і цивільні об`єкти, у тому числі з використанням артилерії і важкого піхотного озброєння. Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

На окремих ділянках бойовики і російські найманці намагаються проводити атаки передових позицій українських військ. Основна активність противника проявляється на Донецькому напрямку.

«Зокрема, протягом останніх діб із застосуванням артилерії і важкого піхотного озброєння були обстріляні позиції українських військ в районі населеного пункту Авдіївка. Також ударів противника зазнали позиції українських військ в районі населених пунктів Красногорівка, Опитне, Тоненьке», – йдеться у повідомленні.

На ділянці від Красногорівки до району на південний захід від Горлівки, разом з обстрілом із застосуванням ствольної і реактивної артилерії, відзначаються спроби бойовиків витіснити українські війська з їх позицій шляхом проведення наступальних дій. На даний момент ці спроби виявлені українськими військами, але противник продовжує нарощувати свої сили у даному районі.

Розгорнуті на цьому напрямку формування російсько-терористичних військ, тактична група в 500 чол. в районі н. п. Ясинувата, і резервні формування, що діють з Куйбишевського та Київського районів Донецька загальною кількістю до 2 000 осіб, отримують підкріплення і техніку. В даному районі зафіксовано дію чотирьох бронегруп терористів, за підтримки зафіксованих раніше трьох артилерійських груп. Загальна кількість танків, зосереджених противником на цьому порівняно вузькому ділянці, перевищила 25 одиниць, зафіксовано також кілька десятків ББМ (не менше 50 од).

«Також противник продовжує активно відновлювати боєздатність своїх формувань і проводити їх перегрупування. Зафіксовано переміщення з району н. п. Єнакієве за напрямом н. п. Ясинувата бронегрупи терористів (6 танків, 11 ББМ, 6 установок РСЗВ)», – зазначає Тимчук.

В районі Дебальцевого (Світлодарськ, Попасна, Троїцьке) терористи двічі протягом минулої доби застосовували 120-мм міномети, намагаючись наносити вогневе ураження підрозділам українських військ.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *