ОСТАННІ НОВИНИ

Експерт розповів, кому вигідна смерть Чечетова й кого варто затримати, доки живий

|

Політолог Олександр Палій вважає, що екс-нардепа Михайла Чечетова не варто було випускати з СІЗО – там він був у більшій безпеці. Про це експерт заявив у коментарі для Gazeta.ua

“Чечетов був як оголений нерв, – зазначає фахівець. – Я пам`ятаю його по життю. Він завжди був залежним від керівництва “Партії регіонів” і мусив кожною своєю дією доводити лояльність. Проте, незважаючи на високу посаду заступника голови партійної фракції в парламенті, він був маленьким гвинтиком у цій потужній і жахливій машині. Мабуть, через це комплексував, бо був невпевнений у собі і зляканий. Цей комплекс прикривав показушною бравадою і комічними висловлюваннями”.

На думку експерта, в ухваленні диктаторських законів 16 січня 2014 року частка вини Чечетова незначна.

“Він був лише виконавцем волі інших, – підкреслює політолог. – Є багато осіб з вищого керівництва минулої влади, які зацікавлені в тому, щоб він зник і не нічого не наговорив слідству. Чечетов міг бути носієм інформації, загрозливої для колишніх можновладців з команди Януковича. За Кучми він займав посаду голови Держмайна і сприяв незаконній приватизації багатьох підприємств, у тому числі “Криворіжсталі”. Але Ющенко його не посадив, а “регіонали” пробачили за злив інформації”.

Також Чечетов міг мати інформацію про розстріли на Майдані, припускає експерт.

«Тобто, він міг знати, як приймалося рішення і хто віддавав безпосередній наказ. Це вже стало сумною українською традицією, коли відомі особистості нібито вкорочують собі віку. Згадаймо Кирпу, Кравченка, Семенюк-Самсоненко, які загинули за загадкових обставин. А правоохоронні органи працюють вкрай погано. Чечетова не треба було випускати із СІЗО. Там йому було безпечніше. Ніхто не зміг тиснути чи погрожувати. Він мав вигляд заляканої і зацькованої людини. Тому морально не витримав», – зазначає Олександр Палій і додає: « Але тепер цікаво, чому на його похорони приїхав екс-міністр освіти Дмитро Табачник. І як діятимуть наші правоохоронці – затримають його чи дадуть утекти. Він теж багато знає».

 

Фото: p-p.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *