ОСТАННІ НОВИНИ

Суд заарештував на два місяці беркутівця, підозрюваного у розстрілах на Майдані

|

Печерський райсуд Києва заарештував на 2 місяці колишнього співробітника спецпідрозділу МВС “Беркут” Олександра Маринченка, підозрюваного у вбивстві євромайданівців 20 лютого 2014. Таке рішення на засіданні у вівторок ухвалив суддя Олег Білоцерківець, передає Українська правда.

Арешт триватиме до 20 квітня.

Крім того, Печерський райсуд має розглянути у вівторок питання про міру запобіжного заходу для ще одного екс-беркутівця, підозрюваного у вбивствах на Майдані 20 лютого 2014.

Прес-служба Генеральної прокуратури 23 лютого повідомила про затримання двох “беркутівців” в результаті спільної спецоперації Генпрокуратури, МВС і СБУ.

Як зазначає прес-служба, крім раніше затриманих двох бійців і командира “Беркута”, слідчі 23 лютого повідомили про підозру ще 20-ти бійцям так званої “чорної роти” за ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 262 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки; вчинення за попередньою змовою умисних вбивств і замахів на вбивства кількох осіб, способом небезпечним для життя багатьох осіб, втрата табельної зброї) “.

У Генпрокуратурі уточнили, що встановлені всі бійці “Беркута”, які брали участь у розстрілі мирних мітингувальників під час Революції гідності.

Фото: nikolaev-city.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *