ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд має підвищити ціну на енергопостачання – експерт

|

Політика української влади в енергетичній галузі за останній рік не може бути названа реформаторською. Попри те, що на багатьох зустрічах за участі урядовців звучать правильні посили та тези щодо необхідності реформування енергетичного сектору, реальних кроків на сьогодні вкрай мало. Про це під час сьогоднішнього експертного обговорення «Дорогою реформ: Як зміни законодавства вплинуть на життя у регіонах», повідомив співзасновник української мережі енергетичних інновацій Greencubator, менеджер групи РПР «Реформи в енергетиці» Андрій Зінченко, інформує кореспондент Львівського порталу.

За словами експерта, уряд повинен в терміновому порядку збільшити вартість за спожиту енергію для населення, бо її реальна собівартість значно вища сьогоднішніх цін.

«Наразі увесь бізнес субсидіює дешеву енергію для людей. Такий тягар є непосильним для сьогоднішньої економіки. Відтак, або ціни підвищать, або наша держава потоне, як Титанік», – переконаний А. Зінченко.

Водночас він додав, що основними проблемами енергетичного сектору залишаються його непрозорість, перерегульованість, домінування монополій та відсутність державної політики, яка б стимулювала впровадження заходів у сфері ефективності у бюджетному та приватному секторі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *