ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові збиратимуть на утилізацію стару техніку

|

У Львові збиратимуть на утилізацію стару техніку

Із середини березня у Львові збиратимуть не лише відпрацьовані батарейки і лампи, а й непридатну чи застарілу техніку: комп’ютери, телевізори, холодильники тощо. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник міського управління екології та благоустрою Андрій Галушка.

Збором, розбиранням та поелементною здачею на утилізацію приладів займатимуться два приватні підприємства – «Еко-тех-Україна» та «Дубровська». Робитимуть вони це безкоштовно.

Стартує збір на Сихові. «Щороку в оселях львів’ян утворюється близько 200 тисяч непридатних для використання або морально застарілих предметів електричного та електронного обладнання. Мешканці Львова вже давно є екологічно освіченими, тож у них є потреба передачі цих відходів на утилізацію, а не на сміттєзвалище. Найкраща мотивація для них – це безпечне довкілля, в якому живуть люди, адже це запорука їхнього здоров’я та здоров’я їхніх дітей», – підкреслив Андрій Галушка.

Як повідомили в ПП «Еко-тех-Україна», спершу це буде пробний збір – 15 та 22 березня і 7 та 9 квітня.

Для цього обіцяють створити 3 пересувні приймальні пункти. Так, з 10.00 до 12.00 год здати відпрацьовану техніку можна буде біля ТЦ «Іскра» та біля ринку «Санта-Барбара», а з 13.00 до 15.00 год – біля верхнього «Шувару».

«На всіх трьох локаціях стоятиме людина з плакатом, який повідомлятиме про те, що тут – місце збору», – пояснює Борис Денис, представник підприємства.

Збиратимуть обладнання також на вул. Угорській, 14. ПП «Дубровська» прийматиме техніку з 10.00 до 19.00 год у будні та з 10.00 до 17.00 – у суботу.

Враховують підприємці також те, що не кожен зможе довезти важке обладнання сам. Відтак, пропонують попередньо звертатися у підприємства за тел.: 067-850-03-23, 050-371-04-51 (ПП «Еко-тех-Україна») та 227-63-21 (ПП «Дубровська»).

Довідка

Відходи електронного та електричного обладнання є однією з найбільш небезпечних груп у складі побутових відходів, оскільки багато з них містять отруйні важкі метали: свинець, ртуть, кадмій, хром та берилій, а також бромовані антипірени, флуорохлоровуглеводні, поліхлоровані біфеніли, полівінілхлорид. Ці речовини забруднюють довкілля та наражають на небезпеку здоров’я людей: під час горіння і розкладання складових електронного та електричного обладнання виділяються діоксини, поліароматичні вуглеводні та інші токсичні речовин.

Крім того, несанкціоноване поводження з відходами електронного та електричного обладнання призводить до безповоротної втрати цінної вторинної сировини – чорних, кольорових та дорогоцінних металів, полімерів, гуми та скла.

Фото: imperia.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *