ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині спіймали телефонного афериста

|

До Сокальського райвідділу міліції 22 лютого звернувся 46-річний місцевий житель. Він повідомив про те, що до його дружини зателефонував невідомий та сказав, що їхній син знаходиться у міліції. Крім того, невідомий відразу запропонував як можна «вирішити» це питання – заплатити 2 тисячі доларів США. Про це Львівському порталу повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС у Львівській області.

«Щоб викрити зловмисника, ми організували зустріч шахрая з його жертвою. Коли чоловік прийшов по гроші, він був затриманий працівниками міліції», – розповів начальник Сокальського райвідділу міліції підполковник міліції Любомир Спічак.

Правоохоронці встановили, що до скоєння кримінального правопорушення причетний 19-річний житель міста Червоноград. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.190 КК України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути пильними та обережними, не довіряти тим, кого не знаєте. Першочергово слід перевірити слова незнайомців, зателефонувавши безпосередньо до своїх родичів та перепитати у них, чи насправді з ними сталася ситуація, про яку стверджують можливі шахраї. Якщо ж до близьких не можливо одразу додзвонитися, тоді потрібно перевірити цю інформацію, звернувшись до працівників міліції. Саме тоді ви зможете вберегти себе від шахраїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *