ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям обіцяють бензин більше 24 гривні за літр

|

При нинішніх параметрах зовнішнього ринку і курсі долара на рівні 28 гривень вартість бензину А-95 і дизельного палива вже в лютому перевищить 24 гривні за літр. Про це пише в своїй статті для DT.UA директор ТОВ «Консалтингова група А-95» Сергій Куюн, передає Економічна правда.

За словами С. Коюна, вихід на такі вершини паливних цін загрожує, насамперед, загостренням кризи споживання.

В останні місяці спад роздрібних продажів бензинів перевищує 25% порівняно з періодами річної давності, і це була реакція на ціни, значно нижче поточних.

«Не випливе і бізнес, який безпосередньо залежить від обсягів продажів. Для ринку нафтопродуктів, як і для будь-якого ринку підакцизних товарів, зростання вартості завжди веде до збільшення тіньового ринку. Із 2013 року податки в літрі бензину зросли з 3,5 до 10 грн. Останній хіт – 5% збір з роздрібного обороту підакцизних товарів, який учасники паливного отримали під новий рік», – йдеться в статті.

Як пише автор, в січні склалася вкрай показова ситуація: сума податків зрівнялася з закупівельної вартістю нафтопродуктів по імпорту.

Автор вважає за доцільне зафіксувати акциз на паливо в національній валюті, а не в євро, як зараз, проте зазначає, що «будь-який натяк на зниження податків в Кабміні сприймається в штики».

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *