ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові практикують запрошувати на дитячі свята виїзну наукову лабораторію

|

У Львові запровадили новий незвичний формат проведення дитячих свят – наукове шоу «Відкривайко», яке проводить дитячі дні народження та випускні, свята в дитячих садках, школах та торгових центрах, – інформує кореспондент Львівського порталу.

Як розповіли організатори наукового шоу, йдеться про нові, а відтак незвичні розваги для дітей. «Що Ви уявляєте собі при згадці про дитяче свято? Швидше за все, це хороводи, костюми казкових персонажів і читання віршів на стільці. І абсолютно точно Ви не уявляєте собі колби з киплячими рідинами, балони з рідким азотом або пробірки з хімічними реактивами. Якщо це так, то Вам доведеться змінити своє уявлення про дитяче свято. Віднедавна у Львові з`явилося наукове шоу «Відкривайко», яке пропонує абсолютно новий підхід», – зазначають організатори свята.

 

Наукове шоу не є типовим форматом дитячого свята. Тим не менше, на Заході він існує вже давно. Там для подібних заходів навіть придуманий спеціальний термін – Edutainment. Він складається з двох слів, «education» (освіта) і «entertainment» (розвага).

Позитивні сторони такого підходу очевидні. Діти по-справжньому цікавляться видовищними експериментами. При цьому, розважаючись, вони відкривають для себе щось нове. Наукові шоу розвивають у дітей бажання вивчати хімію та фізику. І навіть сухі формули не здаються нецікавими, якщо дитина побачила на власні очі, який захопливий світ криється за ними.

Навіть дорослі з непідробним інтересом спостерігають за науковими шоу «Відкривайко». Секрет такого успіху – в грамотному поєднанні якості та акторської майстерності. Хімічний реквізит нашої команди не дає осічок, оскільки закуповується у перевіреного постачальника в США. Актори не помиляються лише через те, що вони майстри своєї справи.

Шоу «Відкривайко» сподобається глядачам усіх вікових груп. На вибір розроблено програми, які зацікавлять дітей різного віку.

Від 3 до 6 років – програма для найменших. Не надто довга і втомлива, але все ж дуже цікава, вона лише злегка відкриє дитині світ науки.

Від 7 до 9 років – програма для молодшого шкільного віку. Діти в цей період вкрай допитливі. Шоу відповість на багато питань «Чому?» і дасть поштовх до подальшого розвитку.

Від 10 до 13 років – програма, яка змінить ставлення до вивчення предметів у школі. Якщо через нудні шкільні уроки дитина вчиться без ентузіазму, шоу змусить її поглянути на науку по-іншому.

Від 14 і старше – найбільш видовищні експерименти, які здивують навіть скептичного підлітка або досвідченого дорослого.
 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *