ОСТАННІ НОВИНИ

Аби купити львівському госпіталю реабілітаційне обладнання музей проведе аукціон

|

У суботу, 21 лютого, з 14:00 до 18:00 год. в приміщенні Музею етнографії та художнього промислу (проспект Свободи, 15) буде проведено благодійний аукціон продажу творів мистецтва для закупівлі реабілітаційного обладнання у військово-медичний клінічний центр Західного регіону. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Організатор благодійного аукціону виступила Громадська організація Львівський клуб «Зонта Клуб Львів» ZONTA CLUB LVIV спільно з Художньою Арт-галереєю «Максим». Твори мистецтва їм безкоштовно надали відомі художники України та Ізраїлю. «Просимо долучитися до акції та допомогти пораненим хлопцям повернути здатність повноцінно рухатись», – зазначають організатори.

«Дуже приємно, що ці автори, які співпрацюють з нашою галереєю та нашими художніми пленерами, дуже позитивно віднеслися до такої акції. Дуже багато охочих було», – зазначила керівник художньої галереї «Максим», почесний член спілки художників України Оксана Арєфьєва.

Мистецтвознавець Олена Кіс-Федорук висловила сподівання, що така благочинна спрямованість цього аукціону дасть можливість закупити ті речі, які були задумані. «Аукціон буде проходити на рівні, коли немає недостойних лотів, все, що буде купуватися – буде достойне мистецької уваги», – додала вона.

Всі виручені кошти з аукціону будуть спрямовані на придбання вкрай необхідного реабілітаційного обладнання у військовий госпіталь на вул. Чехова у Львові, а саме: вертикалізатор ортопедичний EasyStand Glider, вартість якого становить близько 14 тисяч доларів, а також ортопедична насадка для зап’ястка W2 CPM.

«Відділення займається реабілітацією пацієнтів після найважчих уражень нервової системи – паралізовані молоді хлопці, які мають ушкодження головного чи спинного мозку, які, коли потрапляють до нас, не знають як жити далі. Наша функція полягає у тому, щоб відновити максимально неврологічний дефіцит і якщо це на даному етапі не вдається –  адаптувати пацієнта до життя із дефектами нервової системи. В нас є хороші фахівці, розумні реабілітологи, в нас є приміщення та зали, але, на жаль, немає того обладнання, з яким ми б могли працювати та повноцінно виконувати свою функцію. Дякуючи таким благодійним організаціям та людям, які готові віддати свої твори, з’являється можливість закупити вертиклізатор, який, напевно, ми б своїми силами купити не змогли. Цей апарат дасть змогу пацієнтам з найбільшими ураженнями нервової системи – це ушкодження спинного мозку, вставати вертикально і навіть самостійно, якщо збережена функція хоча б однієї руки, виходити в коридор та на вулицю. Для людини, котра прикута до ліжка, такий психостимулюючий фактор є дуже важливим. Це обладнання буде працювати не рік і не два, і допоможе багатьом людям, молодим воїнам, які втратили своє здоров’я. завдяки цьому апарату ми зможемо повертати їх до повноцінного життя», – розповів завідувач відділу відновлювального лікування військово-медичного клінічного центру Західного регіону Ростислав Данилков.

«Коли почалась війна, питання реабілітації були лише в приватних структурах і в структурах, які займались відновленням травматологічних пацієнтів, але ніхто глибоко не займався реабілітацією неврологічних хворих. На сьогоднішній день, дякуючи тому, що в нас є таке відділення, ми займаємось відновленням хворих з найважчими ураженнями нервової системи.

На сьогодні зі всіх військових госпіталів України хворих зі спинальними травмами намагаються скеровувати до нас, і ми досить успішно з цим справляємось», – додав Ростислав Данилков.

 Фото: lv.20minut.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *