ОСТАННІ НОВИНИ

Через добу нас може не стати – військовий з Дебальцевого

|

Українські військові в районі Дебальцевого знаходяться в оточенні і постійно обстрілюються бойовиками. За їх оцінкою, ситуація критична.

“Тримаємося, але складно. Якщо не приймуть якесь рішення негайно, протягом доби бригади може не існувати. Бригада може зникнути”, – повідомив по телефону ZN.UA офіцер 128-ї бригади з позивним “Гусар”.

Він зазначив, що військові своїми силами не зможуть вийти з оточення без сильної вогневої підтримки з боку інших підрозділів сил АТО. Також для виходу потрібно розблокувати “який-небудь маленький шматочок дороги”.

При цьому він зазначив, що “бригада могла вийти своїми силами ще 4 дні тому, поки не була запущена ситуація. Треба піднімати авіацію, рівняти землю, зносити панівні висоти, давати якусь техніку і виводити війська. Інакше буде повторення Іловайського котла, коли люди пішли по “зеленому коридору”, і були розстріляні з допомогою артсистем супротивника”, – додає військовий. Також, за словами Гусара, вони просять не “зелений коридор”, а допомогу. “Резерви очікуються більше 13 годин”, – підсумував військовий.

За словами бійця, в даний час спостерігається брак снарядів. “До нас приходили конвої. Одна гармата за день активного бою витрачає близько 200 снарядів. Те, що нам приходило, так це 4-5 автомобілів. Один автомобіль підвозить тільки 160 снарядів. Як ви думаєте, наскільки годин бою цього вистачить при постійних обстрілах” – сказав офіцер.

“Пройшло вже майже п`ять діб з того моменту як Дебальцеве оточене. Коли донецький аеропорт взяли, брехали людям п`ять днів, що він під контролем. Насправді було навпаки”, – повідомив офіцер 128-ї бригади.

“Дебальцеве фактично знаходиться в оточенні вже 5 днів. Там був якийсь маленький шлях, по якому намагались прориватися у бій. Втрачали машини, проривалися”, – додав він.

Крім того, на поточний момент бойовики майже повністю контролюють Дебальцеве: захоплений залізничний вокзал, міське відділення міліції, міськадміністрація, табір 128-ї бригади відстрілюється з “Градів”. За добу поранено близько 20 українських військових. 

“Противник зайняв панівні висоти вздовж траси, з яких веде вогонь по ній. Те, що там красиво розповідають, що там є шляхи сполучення, якісь інші обхідні шляхи, грунтові дороги… У нас існувала ця дорога, але станом на вчорашній вечір конвой, який йшов звідси з Дебальцевого… 13 поранених… Конвой складався з 5 машин. Не вийшла жодна машина. Вийшло всього-на-всього 7 чоловік. Доля всіх інших не відома. Дорога замінована, на дорозі є засідки. Дорога повністю контролюється противником”, – зазначив військовий.

Фото: ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *