ОСТАННІ НОВИНИ

Підстав для запровадження воєнного стану наразі немає – Генштаб

|

Підстав для відновлення масштабних бойових дій у зоні АТО та запровадження в Україні воєнного стану наразі нема. Про це на брифінгу заявив в.о. речника Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, передає Українська правда.

“Під час оголошення режиму тиші начальник Генштабу – Головнокомандувач ЗСУ  визначив перелік умов, за яких відкривається вогонь на знищення бойовиків: явний напад на позиції сил АТО, прицільний вогонь, а також вогонь по тих населених пунктах, де перебувають мирні мешканці. Те, що відбувалося протягом цієї ночі – це був провокуючий вогонь, який вівся не системно та локально. З 10 обстрілів, які сталися за минулу ніч, 9 були зосереджені в районі Дебальцівського плацдарму”, – зазначив Селезньов.

Відповідаючи на запитання щодо заходів, яких вживатиме штаб АТО у разі системного порушення бойовиками режиму припинення вогню, він зазначив: “Рішення будуть приймати відповідно до тієї ситуації, яка є, і рішення будуть адекватні”.

“Станом на сьогодні сили АТО готові до будь-яких викликів, які є. Якщо керівництво країни ухвалить рішення щодо зміни формату, в якому перебувають на сьогодні сили АТО, – “режим тиші” –  сили АТО готові відповідним чином діяти”, – наголосив він.

Як відомо, згідно з мінськими угодами, з 00:00 15 лютого у зоні АТО по всій лінії зіткнення діє режим повного припинення вогню. Відповідний наказ усім силовим структурам, задіяним у АТО, віддав президент Петро Порошенко.

Фото: army.unian.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *