ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде акція «Валентинка для Валентина»

|

14 лютого з 13:00 до 15:00год. львів’яни та гості міста матимуть змогу відвідати унікальну акцію «Валентинка для Валентина». Акція відбудеться на площі Ринок перед входом у Ратушу. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Завдяки допомозі ЛКП «Львівелектротранс» автори проекту Ольга Бачинська, Олеся Галканова «GALKANOVA Direct» та Марта Малоїд-Глєбова створять «Валентинку…» з трамваю «Електрон», який перетвориться на мистецький простір. Під час акції відбудеться поетичний performance. Головною ж родзинкою дійства стане виставка світлин Марти Малоїд-Глєбової, кошти з продажу яких підуть на лікування важкохворого бійця АТО Валентина Бородіна, який перебуває з вересня 2014 року в Головному військово-медичному клінічному госпіталі у м. Києві. Зразки світлин в трамваї «Електрон» милуватимуть око пасажирів ще місяць.

«Львів завжди радо ділився своєю атмосферою та енергетикою із усіма закоханими парами. Сучасний Львів — це поєднання вікових та модерних традицій. Яка ж романтика без трамвая? Люди в трамваях закохуються, знайомляться та освідчуються вже понад 120 років. Сучасна ж молодь святкує день закоханих у день Валентина. Ми вирішили поєднати ці традиції, як нагоду, щоб ще раз привернути увагу до наших мужніх воїнів, які сьогодні захищають Україну», – зазначила Ольга Бачинська, начальник відділу маркетингу ЛКП «Львівелектротранс».

Валентина мобілізували ще у березні. Перед самим відправленням на ротацію хлопці потрапили в оточення. У запеклому протистоянні недалеко від села Лотугіно Луганської області загін 30-ї механізованої було  атаковано ворожими «градами». Під час протистояння Валентина віднесло ударною хвилею з його БМП, а інший його переїхав, потрощивши тазові кіски. Із 2 вересня 2014 року Валентин бореться за своє життя. Його не полишає дружина, підтримують сини. Менший чекає, щоб татко навчив танцювати польку, адже, як виявилося, наш Герой вправний танцівник. 1 жовтня у пари була річниця і найкращим подарунком для Валентини був її хоч і понівечений, але живий чоловік.

«Валентин і Валентина –  це дуже романтично. Я познайомилася з ними у київському госпіталі, – розповідає режисер проекту Олеся Галканова, – Вони виділялися тим, що до них мало хто підходив. Довкола бігали журналісти, які знімали сюжети про усіх довкола, обходячи цю засмучену пару боком. Так, Валентинових пошкоджень не видно, але воїн у важкому стані. Він воював за нас, тепер бореться за себе щодня на операційному столі. Ви тільки уявіть, день за днем витримувати складні операції, а їх було понад 30. Але ці світлі очі надихають мене, щоб бути для таких, як він, тилом. Саме тому виникла ідея здійснити цей проект. У ньому я не стільки режисер, скільки людина, яка хоче допомогти герою, що стояв за мене там, на Сході. Я відчуваю велику відповідальність і великий трепет душі. Я можу не багато, але доки в мені є сили, я буду опорою, підтримкою тих, хто дарує мені безхмарне небо і мирні світанки».

«Для мене цей проект – це перш за все можливість привернути увагу до наших хоробрих воїнів, які зараз борються за своє життя у медичних закладах нашої країни. Ви матимете змогу поглянути на міста Європи, які колись пережили війну і не одну.  Міста, які пам’ятають страшні дні, але й приємні та щасливі миті мільйонів людей. У кожного своя історія, своя правда та свої емоції. Найбільше, що надихало на її створення – це Валентин його безстрашність, безмежний позитив. Я захоплююсь ним, адже він усміхається навіть тоді, коли усмішка коштує йому нелюдських зусиль».

Валентин та Валентина знайомі ще зі школи. Таке враження, що ці двоє були народженні один для одного. «Коли були малими, то частенько, граючись на вулиці, ми вдавали чоловіка та дружину», – згадує з усмішкою Валентина. Прийшла юність і їхні серця зрозуміли, що це кохання, яке закріпили згодом не тільки штампами у паспортах, але й Божим благословенням на небесах. У цієї пари два синочки 12 та 6 років.

Коли прийшла війна, він не злякався і не відмовився, пішов захищати не тільки свою країну, але й кохану дружину. Вона ж, тихо поплакавши, відпустила його на фронт. Важко описати, що вони відчували насправді: але сказали один одному менше, ніж відчували. Уста мовчали, а душі кричали. Обоє запитували Всесвіт: «Чому?» І він, і вона – відважні, бо погодились відпустити один одного.

Валентин та Валентина надихають та дарують надію. Вони будуть вдячні за будь-яку допомогу. Валентинові потрібні кошти на лікування та реабілітацію. Наш герой потребує допомоги, відчуття, що ми не байдужі до чужих проблем. 

 Кошти можна перерахувати на рахунок дружини.

Отримувач: Бородіна Валентина Миколаївна

ПРИВАТ БАНК 6762 4683 1903 0163

Фото:t-v.te.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *