ОСТАННІ НОВИНИ

Аваков розповів про бій спецзагону «Львів» та евакуацію поранених Загарії та Вольського

|

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив детальніше про сьогоднішній трагічний бій, в якому брали участь бійці спец загону «Львів». Про це А.Аваков написав на своїй сторінці у facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

«Львів! – Честь твоїм синам. І всій країні – честь!

Військовий епізод, стратегічно прохідний, але надважливий для духу армії України, підрозділів МВС та Нацгвардії. Бій під Логвиновим триває вже більше доби. А ця історія двох поранених офіцерів, що  драматично розвивалася, дала трохи радості і гордості до результату важкого дня перемог, бою і втрат…

Сьогодні близько 15-00, під селом Логвинове Донецької області (верхня частина «Дебальцевського виступу») потрапила в засідку група офіцерів МВС на чолі з начальником УМВС України у Львівській області Дмитром Загарія і командиром батальйону спеціального призначення МВС “Львів” Ігорем Вольским. При вибуху фугасу загинув начальник УВБ на Львівській залізниці Дмитро Терновий.

Ті, що вижили офіцери, незважаючи на поранення – не здалися – прийняли бій.

В ході бою тяжкопоранені міліціонери – по суті опинилися на території, контрольованій терористами, кілька годин тримали оборону і, в підсумку – зуміли з боєм прорватися назустріч товаришам, які прийшли на виручку.

Починаючи з 15.30 бійці спецбатальйону “Львів” і підрозділ Нацгвардії провели три бойових рейди для порятунку товаришів. Два перших рейди не дали результату.

З третьої спроби група з 8 бійців батальйону МВС особливого призначення “Львів” на чолі з командиром роти, за підтримки ЗСУ деблокували офіцерів.

В даний час поранені евакуйовані із зони АТО.

Спасибі офіцерам, бійцям ЗСУ та МВС за доблесть! Це має стати 500% ним правилом – своїх ніколи не кидати! Ніколи. Так створюються непереможні армії і згуртовані сили.

Нам не просто сьогодні, але так буде не завжди! І перемога буде за нами!», – написав Арсен Аваков.

Фото: intvua.com 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *