ОСТАННІ НОВИНИ

На гендиректора аеропорту «Львів» просувають ставленика регіоналів, - Васюник

|

На посаду генерального директора державного підприємства Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького можуть призначити нинішнього виконавчого директора В’ячеслава Чеглатонева, ставленика регіоналів і фігуранта журналістських розслідувань з розкрадання мільйонів державних коштів в львівському аеропорті. Про це в інтерв’ю «Газеті по-українськи» розповів Перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ігор Васюник.

Зокрема, в інтерв’ю народний депутат розкритикував те, як Міністерство інфраструктури України проводить конкурс на заміщення посад керівників державних підприємств – аеропортів «Львів», «Бориспіль» та «Укрзалізниці».

«Міністерство інфраструктури 31 грудня 2014 року оголосило конкурс на посади керівників аеропортів “Львів” та “Бориспіль”, а також Укрзалізниці. Ці та інші підприємства — ласий шматок для великих бізнесових груп. Усі ці роки будь-яка влада намагалася поставити “своїх” керівників, щоб контролювати мільярдні потоки державних коштів…

Від моменту оголошення конкурсу на посади керівників аеропортів “Бориспіль” і “Львів” подали документи 93 претенденти, з них кваліфікаційне оцінювання пройшли 50. І лише 12 — повністю відповідають вимогам конкурсу, решта — частково. Вся ця інформація доступна на офіційному сайті, окрім резюме та програм самих кандидатів. Хто ці люди, які начебто відповідають усім вимогам, а найголовніше — хто ті претенденти, яких “відсіяли”? Де програми-бачення розвитку підприємств кандидатами-фіналістами, щоб громадськість і експерти в даних галузях могли оцінити їх? І знаєте, яка відповідь Міністерства інфраструктури: “інформацію щодо кандидатів не розголошують з етичних міркувань”! Вибачте, у нас держава по вуха в корупції, сита кадровими призначеннями за принципом кум-сват-брат, ми від початку роботи нового скликання Ради ухвалили ряд люстраційних законів, а нам відсутність інформації пояснюють “етичними міркуваннями”. Ми ж обираємо керівника не приватної фірми, а державного підприємства. Не здивуюсь, якщо відкрити списки усіх претендентів — багато цікавих та одіозних прізвищ побачили б», – наголосив Ігор Васюник.

На запитання журналіста «Газети по-українськи», чи означає це, що на керівні посади можуть призначити або представників олігархів, або за політичними квотами, нардеп відповів:

«У мене та моїх колег — народних депутатів є всі підстави так — вважати. По-перше, я вже сказав — для корупціонерів це привабливі для власного збагачення підприємства. По-друге, міністр інфраструктури Пивоварський та його заступники постійно розповідають, що хтось до них дзвонить, тисне і хтось когось лобіює. То в чому проблема — оприлюдніть резюме та програми всіх претендентів і люди об`єктивно оцінять професійний підхід міністерства та кадрових агенцій. І не буде ні тиску, ні звинувачень.

Окрім того, за моєю інформацією, на посаду гендиректора аеропорту “Львів” просувають людину “регіоналів” Кауфмана та Грановського. Такий собі Чеглатонєв. Якщо підтвердиться — це буде неабиякий скандал. Чеглатонєву і ще кільком ставленикам “регіоналів” трудовий колектив висловив недовіру, а його прізвище фігурує в документах, що свідчать про махінації з тендерами та розтрату коштів у великих розмірах».

Нагадаємо, нещодавно «Львівський портал» опублікував дві частини журналістського розслідування «Аеропорт «Львів» у зоні турбулентності» та «Аеропорт «Львів» у зоні турбулентності – 2. Як вкрасти мільйон». Зокрема, оприлюднено документи, які свідчать про фінансові махінації ставлеників Януковича в державному аеропорту “Львів”.

В першій частині розслідування журналіст описав, як ставленики друзів “сім`ї” узаконили сумнівними договорами перебування на території режимного об`єкту “смотрящих” та “тітушок”, щоб захищатись від невдоволених працівників. Написали також про факти, які можуть свідчити про ряд фінансових махінацій і про бездіяльність, що призводить до значних втрат. У продовженні розслідування навели факти, що доводять: аеропорт “Львів” банально і цинічно розкрадають. І роблять це під прикриттям високопоставлених чиновників, політиків, фейкових громадських організацій і не виключено, що і правоохоронних органів.

За матеріалами розслідування та оприлюдненими документами «Львівського порталу», народні депутати направили запит до генерального прокурора провести розслідування та відкривати кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем керівництвом аеропорту “Львів” та розтрати державних коштів у великих розмірах.

Фото: ФБ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *