ОСТАННІ НОВИНИ

Литва передала Україні елементи озброєння

|

Литва передала Збройним силам України елементи озброєння, про які просила українська сторона. Про це повідомив у Брюсселі міністр оборони Юозас Олекас, пише Інтерфакс-Україна.

«Ми надавали гуманітарну допомогу, приймали на лікування поранених українських солдатів. Ми виконали свою обіцянку і у відповідь на прохання надали елементи озброєння… Це була безкоштовна допомога нашій дружній країні», – сказав Олекас.

Разом з тим на уточнююче питання про вид, тип і кількість одиниць даного озброєння Олекас зазначив: «Відповіді на це знають українські військові».

«Ми переконані, що Україна воює за свою незалежність і європейські, демократичні цінності, і ми повинні допомагати тому обсязі, в якому можемо», – підкреслив він.

Говорячи про можливий розвиток ситуації на сході України, Олекас сказав, що рішення цього питання буде досягнуто.

«Бо й економічні санкції діють, і в України є й озброєння і прагнення захистити свою територію, і вона отримує допомогу. Я думаю, що в Росії з`явиться розуміння того, що необхідно жити в дружній співпраці зі своїми сусідами, а не вирішувати проблеми військовим шляхом», – додав він.

Як відомо, в деяких країнах НАТО – перш за все, в балтійських державах – вважають, що з боку РФ виходить пряма військова загроза.

Фото:grim.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *