ОСТАННІ НОВИНИ

Коли вже потрапив в полон, то не треба скиглити! Треба вести себе достойно, – колишній полонений

|

Нещодавно з полону в Івано-Франківськ повернувся уродженець Львівщини, боєць батальйону «Донбас» Андріан Волгін. Журналістам Франко Таймс вдалось поспілкуватись з Андріаном. Зокрема, боєць Донбасу розповів про полон та знущання над полоненими, передає кореспондент Львівського порталу.

«Перш за все, люди повинні розуміти – це є війна. І 80% тих, хто воює з обох боків, перед тим, як йти на війну, не читали воєнний кодекс. Вони не знають правил війни. Якби цей кодекс читали і наші солдати, і ДНР-івці, то не було би такого відношення до полонених», – вважає Андріан.

«Я вже неодноразово казав, що коли мене звільнили з полону, то журналісти одного телеканалу не спитали, як моє самопочуття, а для картинки – «ну як вас там сильно били?» Я завжди казав, що коли люди потрапляють на війну, то це 50% того, що вони загинуть. Так само, коли людина потрапляє в полон… вона потрапляє в руки до ворога і повинна розуміти, що там її по голові гладити не будуть. Там люди також гинуть, там – вороги. Але коли ти вже потрапив в полон, то не треба скиглити, треба достойно себе вести. Ті хлопці, які в полоні казали «ми не хотіли воювати, нас заставили»… Я знаю, які люди потім виходили на волю, і після Іловайська, вони на таких «понтах». Мовляв, герої. А я знаю, що коли вони були в полоні, то працювали «шістками» сепаратистів. Мабуть, для того, щоб їх менше били вони зливали інформацію», – розповів він.

Щодо відео, де сепаратисти знущаються над полоненими кіборгами, то Андріан вважає, що бойовики роблять це, щоб посіяти страх в українському суспільстві.

«Я противник того, щоб знущатися над полоненими. Там люди… в них є якась ідея, вони зомбовані. Треба це розуміти, треба якийсь діалог вести з цими людьми. А якщо ми зараз будемо ставити полоненого на коліна, змушувати цілувати український прапор – він буде це робити, бо він буде розуміти, що якщо він не зробить цього, то його застрелять. Але потім його повернуть до «ДНР», де в нього є родичі та друзі і це лише посилить ненависть до України», – зазначив боєць.

«Мав бути великий обмін полоненими і мого друга мали відпустити. До нього вже приїхала мама. Про все були домовились. Його мали просто так відпустити. А в останній момент його передумали звільняти через те, що наші повернули «ДНР-івцям» їхнього полоненого, в якого були покалічені руки і прострелені коліна», – розповів він.

«Тому, я вважаю, що завжди треба лишатись людиною», – додав Андріан Волгін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *