ОСТАННІ НОВИНИ

У Маріуполі СБУ затримала двох бойовиків із банди «Чечена»

|

У рамках посилення антитерористичних заходів Служба безпеки України затримала у Маріуполі двох бойовиків, підручних ватажка терористів «Чечена», відомого своїми безчинствами у місті навесні минулого року, організацією та вчиненням терактів у мирних містах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі СБ України.

Затриманий контррозвідкою СБУ 34-річний місцевий житель на прізвисько «Русич» («Борода») спільно з самопроголошеним «комендантом» міста Борисовим-Чеченом у квітні минулого року був одним з організаторів масових заворушень, які призвели до людських жертв серед мирного населення.

«Борода» входив до незаконного збройного формування т.зв. «русская православная армия», на його рахунку вчинення тяжких злочинів із застосуванням автоматичної зброї, умисних вбивств.

Його 53-річний спільник теж був на перших ролях в антиукраїнських акціях у Маріуполі, на виконання безпосередніх вказівок Чечена блокував та захоплював будівлі органів влади, військову частину, підбурював людей до масових заворушень, під прикриттям яких чинив із поплічниками відверто кримінальні насильницькі злочини проти громадян.

Разом із поплічниками бандити захоплювали адміністративні будівлі, викрадали та мордували людей, чинили збройні напади, привласнювали транспортні засоби.

Обидва терористи були залишені ватажками бандформувань у Маріуполі для ведення законспірованої підготовки до вчинення терактів та диверсій, формування інформаторської мережі.

Співробітники СБУ виявили схрон із зброєю, облаштований затриманими бойовиками на території одного з приватних промислових підприємств Маріуполя. Із схованки вилучено три автомати із великою кількістю набоїв до них, пістолет Макарова, мисливську рушницю.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Фото: vdv-ua.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *