ОСТАННІ НОВИНИ

«Доктор Пі» намагався покінчити життя самогубством

|

Андрій Слюсарчук, відомий як «Доктор Пі», здійснив спробу самогубства у СІЗО, прийнявши речовину невідомого походження. Про це повідомив речник управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області Мирослав Демків, передає ZAXID.NET.

За його словами, спробу отруєння Слюсарчук здійснив ще 31 січня в післяобідню пору у власній камері.

“На місце події прибув фельдшер, надав йому медичну допомогу, але, враховуючи те, що він перебував без свідомості, не реагував на зовнішні подразники, мав дуже низький тиск, його перевели у лікувальний заклад на території СІЗО”, – повідомив речник обласної пенітенціарної служби. Загалом Слюсарчук був без свідомості три дні.

Після реабілітаційних заходів стан засудженого вдалося стабілізувати. Однак до свідомості він не приходив, тому було прийнято рішення перевести його із території слідчого ізолятора у міську лікарню.

Тому на наступний день після огляду лікаря-реаніматолога його перевели у лікарню за межі СІЗО, де він і досі перебуває під охороною.

“Вчора він прийшов до свідомості. Зараз його стан стабільний, середньої важкості. Але поки що питання про його повернення назад у СІЗО не вирішене, бо йому проводять певні обстеження”, – зазначив Демків.

У СІЗО припускають, що це була спроба самогубства.

Наразі походження речовини, якою отруївся засуджений, невідоме. Також нема інформації про те, яким чином вона опинилася у камері.

Нагадаємо, суд першої інстанції 14 лютого 2014 року засудив Слюсарчука до 8 років ув’язнення, але він подав апеляцію. Апеляційний суд розглядає цю справу досі. Його адвокати подавали пропозиції, щоб його звільнити з-під варти. Але апеляційний суд залишив це рішення без змін.

У квітні 2012 року Слюсарчук вже намагався покінчити життя самогубством у Львівському СІЗО. Тоді Слюсарчук, перебуваючи у СІЗО, порізав собі вени лівої руки.

Фото: nbnews.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *