ОСТАННІ НОВИНИ

Життю Надії Савченко загрожує реальна небезпека – МЗС

|

Відповідальність за життя і здоров`я української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, яку у Росії звинувачують у загибелі російських журналістів, лежить на Російській Федерації.

Про це сьогодні, 3 лютого, на брифінгу повідомив речник Міністерства закордонних справ України (МЗС) Євген Перебийніс, передає«ЛІГАБізнесІнформ».
Він підкреслив, що Росія ніяк не відреагувала на вимогу Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) негайно звільнити Надію Савченко та інших українських політв`язнів. Євген Перебийніс також нагадав, що українська льотчиця оголосила голодування, яке триває більше 50 днів, що, за висновками лікарів, є критичним періодом.

«Її життю загрожує реальна небезпека. Ігноруючи думку світової громадськості і продовжуючи незаконно утримувати під вартою нашу співвітчизницю за сфальсифікованими звинуваченнями, Росія демонструє відверту неповагу до авторитету міжнародних інститутів і грубо порушує свої зобов`язання як члена Ради Європи. Ми вимагаємо від Росії негайно звільнити Надію Савченко та всіх інших політичних в`язнів громадян України, припинити практику недопуску консульських посадових осіб України до наших затриманих громадян, допустити до них міжнародних спостерігачів, у тому числі представників ПАРЄ. Відповідальність за життя і здоров`я Надії Савченко повністю лежить на Російській Федерації. Досвід справи Сергія Магнітського свідчить про тому, що наші побоювання небезпідставні», – сказав він.
Речник МЗС підкреслив, що Україна закликає світову спільноту посилити тиск на Росію з тим, щоб змусити її припинити практику захоплення заручників, фальсифікації звинувачень і здійснення репресій проти невинних громадян України.

Нагадаємо, сьогодні виповнюється рівно 51 день, як Надія Савченко оголосила голодування на знак протесту проти російської агресії проти України. Вона п`є тільки воду. Умовити льотчицю поїсти поки не вдається нікому. Через адвокатів їй передають масла для тіла і таблетки вітамінів. Лікарі елітної “Феофанії”стверджують, що стан української льотчиці Надії Савченко, яка голодує з 13 грудня, значно погіршився і її треба негайно рятувати.

Фото: tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *