ОСТАННІ НОВИНИ

За кошти, передбачені у держбюджеті на охорону здоров’я, можна застрахувати півкраїни – Квіташвілі

|

За 46 млрд грн, передбачених у державному бюджеті України на охорону здоров’я, можна оформити медичне страхування для половини населення України. Про це сьогодні розповів Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі під час зустрічі з керівниками ключових медичних закладів Львівщини, поінформували Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

На зустрічі з працівниками провідних медустанов, що відбулася у Львівському національному медичному університеті ім. Д. Галицького в рамках робочого візиту на Львівщину, були присутні і керівники області – голова Львівської обласної ради Петро Колодій та голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Відтак, перед медичною елітою Львівщини було представлено Стратегію реформи медицини в Україні. Впровадження реформи розраховано на 10 років. Однак керівник групи розробників Стратегії Володимир Курпіта окреслив першочергові кроки, які необхідно зробити впродовж 2015 року.

Серед основних завдань, які запланувало виконати цього року Міністерство охорони здоров’я, – здійснення аудиту програм та розробка генерального плану лікарень, реформування Міністерства та залучення до закупівлі медичних товарів та препаратів авторитетних міжнародних організацій на кшталт ЮНІСЕФ.

Також міністерство вважає за необхідне здійснити дерегуляцію медичної галузі, тобто відмінити зайві ліцензії та спростити процедуру отримання дозволів. Адже, як сказав Олександр Квіташвілі, на сьогодні в Україні в сфері медицини діє 15 обов’язкових форм звітності та 435 необов’язкових. І це, на думку міністра, треба негайно змінювати.

Окрім того, чимало уваги в Стратегії реформи медицини приділено питанню страхової медицини. Упродовж 2015 року міністерство планує провести розрахунок вартості послуг, розпочати підтримку добровільного страхування, а також визначити соціальні групи та розрахувати пакет страхування. Відтак, у Стратегії розділяють державне та добровільне страхування.

На думку міністра Квіташвілі, попри можливі труднощі запровадження страхової медицини в Україні є стратегічним завданням влади.

Фото: ЛОР 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *