ОСТАННІ НОВИНИ

За яких умов турист може отримати дворічну шенгенську візу

|

За минулий рік туристичні фірми Львівщини використали лише 23% своїх лімітів на оформлення турпоїздок з використанням шенгенських віз. Про це сьогодні під час зустрічі Генерального Консульства Республіки Польща у Львові із туристичними фірмами та представниками влади і правоохоронних структур повідомив Генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд, передає кореспондент Львівського порталу.

Ярослав Дрозд зазначив, що минулий рік був не дуже добрий для туристичних фірм, бо українці нині навчилися подорожувати Європою без посередництва туристичних фірм. Відтак, Генконсульство Польщі у Львові видало 26 тисяч 700 туристичних віз, що на 10% менше ніж у 2013 році.  

«Складається таке враження, що українських туристів стає менше. Але насправді вони є, просто вони навчилися самостійно реєструватися через інтернет, реєструвати анкети, бронювати готелі, квитки, тощо. Тому ви (турфірми – ред.), маєте влаштовувати для своїх потенційних клієнтів якісь акції, щоб зацікавити їх користуватися організованими послугами», – зазначив Я.Дрозд.

Водночас консул в галузі туризму Маріола Круль додала, що консульство зі свого боку намагається видавати для організованих українських туристів у перший раз піврічні, а вдруге – однорічні багаторазові шенгенські візи.

«Для тих, хто ще не мав візи в країни шенгенської зони, є спосіб отримати відразу піврічну візу – забронювати готель по два дні перебування в Польщі протягом півроку (в різні терміни), в іншому випадку перша віза видається лише на конкретну поїздку», – сказала М.Круль.

Натомість людина, яка мала дві туристичні шенгенські візи, може спокійно претендувати на дворічну шенгенську багаторазову візу, додала консул. 

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *