ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині бомбосховища не підготовлені належно. Людям радять ховатися у підвалах

|

Не всі захисні споруди Львівської області готові до використання. 35% потребують відновлення. Жителям області на випадок нагальної потреби рекомендують ховатися у підвалах.

Про це сьогодні під час брифінгу сказав директор департаменту цивільного захисту Львівської облдержадміністрації Олексій Титаренко, інформує кореспондент «Погляду».
«Захисні споруди вводяться в дію через 12 годин після оголошення повної боєготовності. Власниками захисних споруд є і керівники приватних підприємств, і комунальних. На жаль не всі захисні споруди готові. 35% потребує серйозних відновлень», – сказав він.

Також він додав, що торік 90% власників захисних споруд скаржилися на відсутність фінансування, але з формуванням нового бюджету вже врахували кошти, щоби захисні об’єкти були у належному стані. 

«Крім цього органи місцевої влади повинні донести до населення порядок дій, де люди будуть укриватися. Основне місце, де можуть ховатися – це підвальне приміщення. Що стосується захисних споруд, вони включають у себе протирадіаційні сховища і потенційні укриття, вони передбачаються для, хто залишається працювати в особливий період, а також для хворих, які не підлягають евакуації», – зазначив Олексій Титаренко.

Також він додав, що на 34 хімічно-небезпечні об’єкти, які мають сховища.

«В нас є багато таких підприємств, особливо у Львові, які фактично не працюють, але мають сховища. Одне із завдань, щоб місцева влада домовилася з власниками, щоб можна було використовувати ці захисні споруди для укриття населення, яке проживає поруч», – підсумував Олексій Титаренко. 

 Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *