ОСТАННІ НОВИНИ

Не варто плутати режим надзвичайної ситуації на Донбасі із воєнним станом

|

Прем`єр-міністр Арсеній Яценюк закликав громадян не плутати уведений урядом режим надзвичайної ситуації на Донбасі із надзвичайним станом і воєнним станом, які вводяться рішенням парламенту.

“Кабінет Міністрів ухвалив рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей. На решті території країни рівень підвищено до повної готовності. Прошу не плутати це з надзвичайним станом і воєнним станом, які вводяться рішенням парламенту”, – пояснив Яценюк на своїй сторінці у “Фейсбуці”, передає Еспресо.TV

Він підкреслив, що мета урядових рішень – повна координація всіх органів влади для безпеки громадян і цивільного захисту населення.

Нагадаємо, згідно з рішенням Кабміну, в Україні створюється Державна надзвичайна комісія, а також регіональні координаційні центри з надзвичайної ситуації. Завдання для державної комісії і для регіональних комісій – інвентаризація всіх об`єктів цивільного захисту, а також формування єдиного запиту на постачання матеріально-технічних цінностей, речового майна, ліків та продуктів харчування.

Завдання регіональних комісій — по всіх школах, по всіх лікарнях, по всіх засобах масової інформації по всіх областях чітко в щоденному режимі інформування громадян про стан безпеки, інформування громадян, що робити у випадку настання надзвичайної ситуації. Інформування громадян, куди дзвонити, куди їхати у випадку надзвичайної ситуації. Повідомляти про наявність матеріально-технічних запасів, про наявність ліків, про наявність харчування, про наявність техніки.

Органи влади мають працювати 24 години на добу і сім днів на тиждень, щоб гарантувати безпеку кожного громадянина.

Фото: Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *