ОСТАННІ НОВИНИ

В Росії працює цілий «танк» в галузі інформації – журналіст

|

Львівський журналіст, головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв вважає, що в Росії працює цілий «танк» в галузі інформації, який їде на Україну. Про це він сказав сьогодні у Львівському прес-клубі під час відеомосту на тему: «Медіа і війна: які стандарти журналістики найчастіше порушують ЗМІ, що пишуть про АТО у Харкові та Львові?», – передає кореспондент Львівського порталу.

«А ми або робимо вигляд, що цього «танка» не помічаємо, або справді не помічаємо. Вони закидають фейки в соціальні мережі. Росія проводить активну антимобілізаційну кампанію в Україні. А ми її в тому підтримуємо», – сказав М.Савельєв.

Інший журналіст та шеф-редактор інтернет-видання «Львівський портал» Юрій Лобан зазначив, що недарма ця війна названа гібридною, бо її інформаційна складова не менш важлива, ніж військова. «Реально зараз на Сході, окрім бойових дій, йде війна за уми тих людей, які там живуть. При чому, по обидва боки фронту. Слід визнати, що ми маємо дуже мало впливу на людей, які перебувають по інший бік військових дій. Є опосередковані моменти впливу насправді – комунікація між самими людьми. І будь-який позитив з нашого боку через таку комунікацію стає відомий там», – сказав Ю.Лобан.  

За його словами, важливо, аби місцеві мешканці, які залишаються на території України, відчували захищеність, як фізичну, так і соціальну. Спілкуючись зі своїми знайомими та родичами з окупованих територій, вони поширюватимуть правдиву позитивну інформацію й це ламатиме стереотипи, нав’язані російським ТБ.

Фото: unian.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *