ОСТАННІ НОВИНИ

Дебальцеве під загрозою масового наступу

|

У Дебальцевому через постійні обстріли з боку бойовиків за останні дні є загиблі і поранені серед місцевих жителів, сили АТО зміцнюють позиції і тримають оборону, передає УП.

Як повідомив спікер АТО Андрій Лисенко, зруйновано і пошкоджено близько 60 житлових будинків та об`єктів інфраструктури.

“У місті обмежено рух транспорту, повністю відсутнє електро- і теплопостачання”, – повідомив Лисенко.

Разом з тим, коментуючи повідомлення російських ЗМІ про те, що бойовики “намагаються взяти в оточення сили АТО навколо Дебальцевого і відрізати їм зв`язок з рештою території”, Лисенко заявив: “Наші сили під Дебальцевим зараз зміцнюють позиції і тримають оборону, підтягують підкріплення”.

У своїх повідомленнях бойовики називають цю територію “Дебальцевський напівкотел”. У  “ДНР” заявляють, що бойовики “тіснять силовиків практично по всьому периметру “напівкотла”, на його західній околиці взяли під контроль пос.Гурти і Каютине, і тепер намагаються наступати на Вуглегірськ”.

Разом з тим російські ЗМІ заявляють, що на північній частині “Дебальцевського напівкотла” бойовики намагаються відрізати сили АТО від решти території, підконтрольній силовикам.

“Якщо це вдасться, силовики опиняться в оточенні. При цьому наступ ополченців тут йде одночасно з двох сторін – з боку Горлівки (“ДНР”) та Алчевська та Стаханова (“ЛНР”), де наступає батальйон “Привид” “ЛНР”, – йдеться у повідомленні. 

У мережі також з`явилося відео, де у м.Брянка очевидці зафіксували переміщення колони російських танків – подад 10 од. техніки – деякі з них з написами “За Донбас”, які рухалися у напрямку Стаханова. 

Як зазначили Українській правді у штабі АТО, про дану техніку інформацією у штабі не володіють. 

Як відомо, раніше в ході засідання РНБО президент Петро Порошенко зазначив, що українські збройні сили концентрують резерви в районі Дебальцевого.

Відео – TheMedvedova

Фото: tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *