ОСТАННІ НОВИНИ

Українських військових, які залишилися в аеропорту, беруть у полон, – волонтер

|

Українським військовим не вдалося відбити будівлю нового терміналу Донецького аеропорту. Про це сьогодні повідомив журналістам під час прес-конференції волонтер, координатор руху “Народний тил” Георгій Тука, передає LB.

За його словами, ситуація в Донецькому аеропорту різко погіршилася після того, як в будівлі нового терміналу були підірвані колони. У будівлі аеропорту на різних рівнях знаходяться і українські військові, і бойовики сепаратистів.

“Позавчора була така ситуація, що наші викликали вогонь артилерії на себе”, – говорить Тука.

Він також повідомив, що в аеропорту “триває процес полону українських військових” – вісім бійців ВДВ, які вчора помилково вийшли до бойовиків з-за туману, не останні потрапили в полон.

Найбільша кількість втрат полоненими, пораненими і убитими, за даними Туки, понесли перша і друга рота 90-го батальйону 81-ї бригади.

Тука підтвердив, що 17 січня українським військовим вдалося зробити значний прорив вперед. “Звичайно, не було такого, як писали в фейсбуці жінки бальзаківського віку, що” Донецьк наш!”, але просунулися вперед суттєво. На зайнятих позиціях закріпитися не вдалося “, – говорить волонтер.

За його словами, перед українськими військовими стояла мета, йдучи на прорив, перетворити Донецький аеропорт з фронтової точки в тилову.

Причиною невдачі, говорить Тука, став збіг трьох чинників. По-перше, командуванням не враховано низький рівень готовності бойової техніки. По-друге – погодні умови, нульова видимість. По-третє, практично повна відсутність зв`язку. “Мабуть, ворогом був задіяний комплекс радіозаглушення”, – говорить Тука.

Він повідомив, що українські військові зараз не мають доступу до аеропорту: не можуть підвести боєприпаси або забрати поранених.

Нагадаємо, сьогодні штаб АТО повідомив про ситуацію в Донецькому аеропорту наступне: “Ситуація в районі аеродрому контролюється штабом АТО, проводяться заходи, спрямовані на підтримку дій українських військовослужбовців, артилерія сил АТО завдає вогневе ураження за виявленими позиціях бойовиків і за будь-яких умов не веде вогонь по місцях, де живуть мирні жителі”.

 

Фото: topnews.name

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *