ОСТАННІ НОВИНИ

Торік до бюджетів усіх рівнів Львівщини акумулювали 18,2 млрд грн

|

У минулому році до бюджетів усіх рівнів Львівщини акумульовано 18,2 млрд грн., при цьому приріст склав приблизно 8% до аналогічного періоду попереднього року. Про це сьогодні під час сесії повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, передає кореспондент Львівського порталу.

«Практично кожна четверта гривня, або 25%, поступила до місцевих бюджетів, усі решта податків та зборів мобілізовувалися до державного бюджету. За результатами отриманих трансфертів з державного бюджету обсяг місцевих бюджетів сягнув 12,9 млрд грн.», – зазначив О.Демків.

Він також повідомив, що загальний фонд обласного бюджету 2014 року був перевиконаний на 5,3%. «Ми отримали 45,9 млн грн. перевиконання в дохідній частині загального фонду. Варто зазначити, що більше 30 млн грн. були списані до державного бюджету цього перевиконання в результаті запозичень попередніх бюджетних періодів. Тож цінних трансфертів ми отримали 5 млрд 326 млн грн., повністю надійшла дотація вирівнювання. В рамках того, що ми могли освоїти, до потреби надійшли субвенції соціального характеру. Залишилися не використані і були повернуті субвенції з державного бюджету у розмірі 152 млн грн.», – сказав він.

Головним податком у 2014 році, як зазначив чиновник, був податок на доходи фізичних осіб і він становив 74% в структурі податків і зборів та був перевиконаний на 7,6% до плану. Перевиконання надходжень було й по транспортному надходженню. У результаті, по підсумках року, очікувана кредиторська заборгованість склала в межах 40 млн грн. і залишилася не повернена середньострокова позичка у розмірі 10,5 млн грн, додав О.Демків.

«Обсяг у видатковій частині субвенцій, які ми передали районам і містам, склав 61%. Ми констатуємо той факт, що практично дві третини бюджетних видатків з обласного бюджету йшли через обласний бюджет трансфертом до бюджетів міст і районів», – сказав директор департаменту фінансів ЛОДА.

У рамках тих видатків, які йшли на загальнообласні функції, охорона здоров’я становила 49% до обсягу цих видатків, освіта – 35%, інші галузі – у дещо менших обсягах, в залежності від структури, сказав Олег Демків.

Фото: www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *