ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина – на дев’ятому місці за розвитком сільського господарства

|

За темпами виробництва валової сільськогосподарської продукції у 2014 році Львівщина посіла дев’яте місце серед регіонів України. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку ОДА, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, аграрії Львівщини виробили продукції на 9,3 млрд.грн. (у постійних цінах 2010 року), ріст виробництва склав 5,7 % до попереднього року. Також забезпечено збільшення обсягів виробництва сільськогосподарськими підприємствами на 10,1% та господарствами населення (на 3,5 %).

Окрім того, у минулому році вироблено 1,4 млн.тонн зерна (найбільше за роки незалежності України), 0,8 млн.т цукрових буряків, 1,7 млн.т картоплі, 0,5 млн.т овочів, 0,1 млн.т плодів і ягід.

Досягнуто збільшення обсягів виробництва до попереднього року по усіх основних видах продукції рослинництва як за рахунок збільшення посівних площ на 4,8 тис.га, а також завдяки підвищенню врожайності сільськогосподарських культур: зернових на 19%, цукрових буряків на 23%, картоплі на 8%, овочів на 4,8 %, плодів і ягід на 2,6 %.

Пріоритетним напрямом у розвитку аграрного виробництва є тваринництво. Позитивну динаміку розвитку забезпечує галузь свинарства – темпи зростання поголів`я до попереднього року становили 4,8%. Набуває розвитку дрібне тваринництво, чисельність поголів`я овець і кіз за останні чотири роки збільшилася на 40%.

Поголів`я великої рогатої худоби хоча ще і не стабілізувалося, проте темпи його спаду не збільшуються. «За умови створення сприятливих умов для розвитку скотарства, зокрема дієвої фінансової підтримки з бюджетів усіх рівнів, справедливої цінової політики та інших факторів галузь поступово має усі шанси стати інвестиційно-привабливою та забезпечити створення нових робочих місць», – йдеться у повідомленні прес-служби Львівської ОДА. 

Фото: job-sbu.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *