ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк вимагає пустити з молотка не стратегічні державні підприємства

|

Стратегічні державні підприємства повинні належати державі, всі інші необхідно продати, щоб вони приносили економічну користь Україні. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті інформації та комунікацій секретаріату КМУ.

«Усі стратегічні об`єкти повинні залишитися в державній власності. А все, що повинно працювати на економіку – треба дати людям можливість публічно на конкурсі купити, залучити інвестиції, створити робочі місця і прикрити цю «годівницю», яку роздавали окремі міністри, які прикривалися політичними силами», – наголосив Арсеній Яценюк.

Глава уряду також нагадав, що Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради проект закону «Про перелік об`єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», однак на засіданні 15 січня народні депутати України не підтримали урядовий проект закону.

«Ми залишили виключно той перелік стратегічних об`єктів, який працює на країну і від якого залежить доля країни. Все інше необхідно на публічному прозорому конкурсі продати і заставити, щоб це працювало на країну, платило податки й заробітну платню, а не працювало на кишеню чи чиновника, чи так званого державного менеджера, якому дали можливість красти з державних об`єктів», – сказав він.

Водночас глава Уряду знову звернувся до парламентарів і наголосив на необхідності ухвалення цього закону.

А. Яценюк також нагадав, що 14 січня Уряд України прийняв рішення щодо проведення публічного конкурсного відбору для призначення керівників 62-х найбільших державних компаній.

Фото: Фейсбук

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *