ОСТАННІ НОВИНИ

В аеропорту Донецька зараз воюють майже врукопашну

|

Дві години тому українські підрозділи в новому терміналі здійснили контратаку на другому поверсі терміналу, щоб відкинути штурмові групи російської бригади «Спарта», про це  повідомляє журналіст Юрій Бутусов на своєму Facebook.

За словами журналіста, станом на 17.40 15 січня обстановка в аеропорту Донецька наступна:

«Контратака “кіборгів” в новому терміналі! Через загрозливу обстановку і прорив противника на другий поверх нового терміналу сьогодні вдень в аеропорт на допомогу захисникам прибув свіжий підрозділ наших десантників», – пише Бутусов у себе на сторінці в Фейсбук.

За його даними, годину тому українські підрозділи в новому терміналі зробили контратаку на другому поверсі термінал, щоб відкинути штурмові групи російської бригади “Спарта”. У запеклому ближньому бою противник був вибитий з більшості приміщень на другому поверсі, який має ключове тактичне значення для утримання будівлі.

 «Запеклий ближній бій з великими силами піхоти противника сьогодні триває весь день, і триває в ці хвилини. Кілька разів доходило майже до рукопашної – супротивників розділяло 3-5 метрів. Це реальний Сталінград в 21-му столітті», – зазначає журналіст.

«Контроль за терміналом в наших руках. Противник встановив прапори “ДНР” на краю будівлі, і зберігає позиції в підвалі нового терміналу, на третьому поверсі. Установка прапорів – це єдиний “успіх” супротивника за день. Чергове 156-й “захоплення аеропорту” “Моторолою” закінчилося тим самим, що і всі попередні штурми. Російські загони понесли великі втрати. Новий термінал під нашим контролем, відступати з терміналу наші війська не збираються», – додав він.

Також наголошується, що «російські війська ведуть артилерійський вогонь по всьому фронту в районі аеропорту, намагаються придушити українську артилерію, зірвати перекидання резервів та постачання на допомогу захисникам аеропорту. Всі українські села на лінії зіткнення підпадають під масовані удари».

Фото: uapress.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *