ОСТАННІ НОВИНИ

В українській медицині грядуть революційні зімни – Квіташвілі

|

Голова МОЗ Олександр Квіташвілі розповів, що готується новий закон у сфері охорони здоров`я, повідомляє “Новое время”.

За його словами, лікарням дозволять заробляти гроші, наступним кроком стане страхова медицина

«Після цього ми зможемо відкрити систему для різних джерел фінансування, дати можливість лікарням працювати, заробляти гроші. А державні гроші будуть переходити на фінансування програм, тобто на закупівлю послуг, а не оплату лікарняних ліжок», – пояснив Квіташвілі.

Наступним кроком має стати запуск страхової медицини.

«Це буде масштабна підготовка, і до кінця року у нас буде вже готовий ґрунт – змінене законодавство, система фінансування та свобода, дана лікарням. І вже тоді можна буде говорити про страхову медицину», – зазначив міністр.

Він зауважив, що допомогу надасть Світовий банк, який запропонує проект підтримки реформування, розрахунки за послуги, принцип калькуляції послуг.

Також планується почати реалізовувати спеціальний план з реорганізації лікарень України.

«Суть полягає в тому, щоб розглянути, як розподілені потреби медичних послуг по країні, а потім кардинально змінити якість медичного обслуговування в лікарні», – уточнив Квіташвілі.

Додамо, що Олександр Квіташвілі – колишній грузинський чиновник, який отримав українське громадянство указом Президента Петра Порошенка. З січня 2008 року до серпня 2010 року він був міністром охорони здоров`я, праці та соціального захисту в уряді Грузії.

 

Фото: ua.korrespondent.net

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *