ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком схвалив бюджет Львова. Садовий боїться, що депутати за нього не голосуватимуть

|

Сьогодні, 14 січня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про міський бюджет Львова на 2015 рік. Як повідомили Львівському порталу у прес-службі Львівської міської ради, схвалено видатки та доходи спеціального і загального фондів.

Директор департаменту фінансової політики Олег Іщук заявив, що у бюджет внесли низку змін, зокрема, врахували пропозиції депутатського корпусу.

«У сьогоднішньому проекті бюджету врахували такі пропозиції депутатського корпусу: додано 600 тис. грн на спорт, на допомоги клубам; 500 тис. додано на молодіжні заходи; 1 млн 100 тис. грн – на заходи по культурі, 1 млн – на оздоровлення дітей АТО», – розповів О.Іщук.

Разом з тим чиновник повідомив, що не вдалося дійти згоди щодо видатків на житлово-комунальне господарство, зокрема, на житлово-експлуатаційне господарство. «Ці видатки в розмірі 40 млн грн були обраховані по кожній адміністрації. Це була велика робота, враховано абсолютно все, що і де треба

ремонтувати. Кожна адміністрація має під свій розрахунок окрему суму. Депутатські комісії пропонували порівну, по-комуністичному, усім розділити цих 40 млн грн», – зазначив Олег Іщук.

Окрім цього, директор департаменту повідомив, що у бюджет необхідно буде внести зміни щодо акцизного податку. «Він не належить до місцевих податків, але є джерелом доходів. Із тютюну, із спирту та із бензину вже є нараховування. Чи прийме рішення ЛМР про введення такої акцизної ставки, чи не прийме, податкова буде стягувати такий податок, він зафіксований чітко у розмірі 5%. Таким чином, я пропоную у доходах врахувати наші розрахунки, це біля 100 млн грн від цього акцизного податку. Ці кошти ми пропонуємо передати у бюджет розвитку для розвитку інфраструктури міста», – прокоментував Олег Іщук.

Цікаво, що міський голова Львова Андрій Садовий на засіданні виконкому висловив припущення, що завтра, 15 січня, депутати можуть відмовитися голосувати відповідний проект ухвали, аргументуючи це тим, що не врегульоване питання щодо податку на нерухомість. Відтак мер міста запропонував детально опрацювати це питання і розглянути його на сесії міської ради 29 січня.

Нагадаємо, фракція ВО «Свобода» закликала міського голову не розглядати проект бюджету на 2015 рік без попереднього широкого громадського обговорення. 

Фото: Варіанти

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *