ОСТАННІ НОВИНИ

Причиною ДТП, у якому загинули гвардійці, став осколок від обстрілу «Градом» - Антонищак

|

Народний депутат України, координатор  батальйону Нацгвардії  імені генерала Кульчицького Андрій Антонищак особисто побував на місці трагедії, що сталася учора на трасі Слов’янськ-Дебальцево, і в якій загинуло більше десятка нацгвардійців.

А.Антонищак телефоном повідомив про деталі  і основні причини трагічного ДТП.

 «Ми з’ясували, що ДТП трапилось 5 січня, орієнтовно о  18:30, на трасі Слов’янськ-Дебальцево .  Наші хлопці (батальйон ім.Кульчицького)  їхали на ротацію – міняти наших бійців в Дебальцево. Першою в колоні йшла машина Мерседес (з увімкненими проблисковими маячками), за нею – автобус – у якому перебувало 28 чоловік; позаду КРАЗ

Дорога по якій рухалась колона раніше постійно обстрілювалась «градами» та мінометами. А в час руху наших військових, ще й жахливі погодні умови.

Саме  частина від снаряду «граду»  і непроглядність на дорозі стали причиною жахливої ДТП» – зазначає Антонищак.

« Після детального аналізу ситуації, основна версія така: КРАЗ, який рухався назустріч  колоні ( у ньому також було троє нацгвардійців) натрапив колесом на частину снаряду від граду (ми знайшли її на місці події)  Водій розповідає що машину дуже «носило», усіма силами намагався впоратись з керуванням, бачив попереду Мерседес з проблисковими маячками, намагався «вивернути» і лише зачепив машину, втім протаранив автобус, який рухався слідом. КРАЗ, який рухався третім у колоні, щоб уникнути лобового зіткнення, вилетів на узбіччя.

Про те, де зараз хлопці які потрапили в ДТП, яким є точне число загиблих і чи є серед них львів’яни?  Антонищак каже:

« За останніми даними які бачу: 17 травмованих, в тому числі у важкому стані. (в залежності від травм і важкості  – у різних шпиталях Харкова)

12 хлопців загинуло ( тіла їх зараз в Артемівську). Серед них двоє  нацгвардійців з Рудно Львівської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *