ОСТАННІ НОВИНИ

На Радехівщині розкрадають військову частину

|

На Радехівщині відбувається незаконний видобуток металу на території законсервованого сміттєзвалища, а також масштабне розкрадання військової частини. Таку інформацію оприлюднив депутат Львівської обласної ради Петро Федашко під час розширеної наради за участю правоохоронних органів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

Як розповів Петро Федашко, на території Радехівського району, поблизу сіл Новий Витків та Корчин розташована недіюча військова частина, де під виглядом рекультивації невідоме підприємство займається вивозом металобрухту. Також з дозволу Радехівської міської ради приватне підприємство розпочало незаконну на думку депутата рекультивацію законсервованого сміттєзвалища.

«Там вирили котловани, глибина яких – 7-8 метрів. Працівники фірми, яка працює на сміттєзвалищі, пояснили нам, що вони викопують брухт, який 20 років тому було закопано. Тобто вони розрили старе сміттєзвалище заради металу. А завтра всі нечистоти, які там є, можуть піти в ґрунтові води», – сказав Петро Федашко.

Також він додав, що звернення громадськості та депутатів до керівництва району і правоохоронних органів не дають жодних результатів.

Заступник керівника департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Ганна Башта зазначила, що документація на проведення рекультивації Радехівського сміттєзвалища виготовлена ще у 2007 році. Проте правомірність проведення цих робіт викликала сумнів у керівництва департаменту. Тому для вивчення обставин справи було скеровано звернення в міську раду Радехова для отримання дозвільної документації та звернення до правоохоронних органів з проханням з’ясувати законність проведення робіт.

Присутній на нараді начальник природоохоронного відділу прокуратури Львівської області Василь Гайворон повідомив, що за вказаними фактами прокурор Радехівського району зареєстрував кримінальне провадження.

Однак, вивіз металобрухту з військової частини та незаконна рекультивація сміттєзвалища відбувається до сьогодні. Як пояснив прокурор, рішення про зупинення робіт, арешт, затримання осіб приймає слідчий, який веде кримінальне провадження.

Фото: frontzmin.ua 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *