ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізник «Успіх БМ» побореться за відібраний маршрут 47а

|

Перевізник «Успіх БМ» візьме участь у конкурсі на маршрут 47а, який «відібрав» Департамент житлово-комунального господарства та інфраструктури Львівської міської ради. Про це Львівському порталу повідомилу у прес-службі ТзОВ «Успіх БМ».

Сьогодні маршрут обслуговує комунальне підприємство АТП1. Львівська міська рада переконує, що ТОВ «Успіх БМ» перевозив пасажирів за маршрутом 47а, не маючи на це повноважень. Натомість депутати міськради називають ситуацію «спробою переділу транспортного ринку».                          

У ЛМР заявляють, що впродовж двох років ТОВ «Успіх БМ» використовував маршрут 47а виключно на підставі рішення суду

«Фактично результати конкурсу на цей маршрут не були втілені в життя, а підприємство їздило за тимчасовим договором. Рішенням суду нам заборонили його розривати та оголошувати конкурс», – розповіла юрист Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Юрист також зазначила також, що оголошений у 2012-му конкурс на цей маршрут, у якому брав участь перевізник «Успіх БМ», не відбувся, бо з’явилися проблеми з документами.

«Тоді було прийнято рішення керівником департаменту житлового господарства та інфраструктури скасувати конкурс у зв’язку з певними проблемами в документації, яка подавалася. Були судові справи, деякі з них тривають досі. Тобто є факт, що конкурсу не було, а одна з компаній вирішила собі маршрут присвоїти», – додала Пайонкевич.

Водночас юрист ТОВ «Успіх БМ» Ірина Супрун, стверджує, що таким чином підприємство відстоювало своє право на проведення конкурсу.

«З незрозумілих нам підстав він був скасований наказом департаменту. Тобто процедура проведення конкурсу почалася, пропозиції були враховані, і в один момент ми дізналися, що він не відбудеться. Тривали судові спори, і ми скористалися своїм правом на свій захист і в межах процесу ми його використовували. По-друге, критичних зауважень з боку міста, пасажирів до перевізника не було, і пропозицій обслуговувати в іншій формі, іншим підприємством теж не надходило», – сказала вона.

Разом з тим, депутат міськради Валерій Веремчук, який входив до транспортної комісії, стверджує, що така ситуація з перевізником – маніпуляції мера Андрія Садового.    

Нагадаємо, що у міськраді зазначили, що на маршрут 47а найближчим часом буде проведено окремий конкурс серед перевізників, і ТОВ «Успіх БМ» також зможе взяти в ньому участь. 

Фото: прес-служба ЛМР 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *