ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура хоче зняти гриф секретності зі справи Пукача

|

Генеральна прокуратура України виступає за відкритість судового процесу у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього генерала МВС О. Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, враховуючи її значний суспільний резонанс. Про це Львівському порталу повідомили в Управлінні зв’язків із ЗМІ Генеральної прокуратури України.

За даними відомства, розгляд цієї справи, яка знаходиться на розгляді в апеляційному суді міста Києва, у відкритому судовому засіданні ускладнюється наявністю в її матеріалах відомостей, що містять державну таємницю. Відповідно до чинного законодавства прерогативу у здійсненні заходів щодо перегляду грифів секретності має лише той орган, де на даний час знаходяться матеріали справи, тому Генеральна прокуратура України звернулась з листом до голови апеляційного суду міста Києва про створення експертної комісії у складі представників апеляційного суду та відповідних відомств для вирішення питання про можливість перегляду грифів секретності.

Водночас Генеральна прокуратура України висловила готовність направити своїх фахівців для участі в роботі цієї експертної комісії.

Нагадаємо, що гриф секретності у кримінальній справі за обвинуваченням О. Пукача був наданий на підставі висновку експерта з питань таємниць Міністерства внутрішніх справ України. У зв’язку з цим Генеральна прокуратура України направила лист Міністру внутрішніх справ України з пропозицією звернутися з ініціативою до вказаного суду щодо перегляду грифів секретності у вказаній кримінальній справі.

Фото: lb.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *