ОСТАННІ НОВИНИ

Російські серіали з українського телебачення не зникнуть – Герасим’юк

|

Плани українських телеканалів із закупівлі російських телесеріалів на наступний рік є меншими, але закупівля буде масовою. Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявила перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк.

За її словами, певні російські фільми використовуються як засіб пропаганди і тому підлягають забороні.

«Є необхідність забороняти певну російську телепродукцію. Це засіб пропаганди, і ним дуже серйозно користується агресор, який сьогодні вторгся на нашу територію, як фізично, так і в інформаційний простір», – нагадала Герасим’юк.

За її словами, три члени Нацради увійшли до експертної комісії Держкіно, на засіданні якої розглядається питання про заборону того чи іншого фільму.

«Вироблено певні критерії і відповідно до них ми виносимо вердикт про заборону. Експертна рада має право відкликати прокатні посвідчення на фільми», – пояснила посадовець.

Раніше експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно заборонила фільми і серіали за участю російських акторів Івана Охлобистіна і Михайла Пореченкова.

Перед цим експертна комісія заборонила для кіно-телепоказу, публічного комерційного відео і домашнього відео на території України фільми, в яких є звеличення силових структур Росії: «Кадетство», «Гончі», «Слідчий комітет», «Спецназ», «Десантура», «Морпехи» і «Військова розвідка».

Фото: vybory.mediasapiens.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *