ОСТАННІ НОВИНИ

Головна ялинка Львова урочисто «запалала»

|

Сьогодні, 19 грудня, на проспекті Свободи 15 дітей переселенців та дітей з соціально-незахищених категорій та міський голова Львова урочисто відкрили головну ялинку міста. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі мерії міста.

Відкриття відбулося по-особливому. Оскільки Львів це місто ІТ-індустрії, то відлік до моменту, коли ялинку засвітили спеціально відраховували через програму. Відтак, розпочався спеціальний відлік відсотків «завантаження». Але система дала збій, коли відлік дійшов до 99%, тоді дітки врятували відкриття, виправивши помилку на комп’ютері. Ялинка «загорілася» кольоровими вогниками.

Участь у відкритті ялинки взяли 15 дітей: п’ятеро зі Сходу України, п’ятеро з окупованого Криму та ще п’ятеро маленьких львів’ян з соціально-незахищених категорій.

Після відкриття ялинки діти разом з батьками перейшли у дворик Ратуші на виставу «У пошуках святого Миколая» від театру «Воскресіння».

Висота ялинки –17 метрів. Дерево привезли в п’ятницю, 12 грудня, з Дрогобицького лісгоспу (Бориславське лісництво).

Вартість ялинки 4152 грн. Кошти були виділені з бюджету міста.

Ялинку прикрасили іграшками, які розмалювали учні львівських шкіл та художньої школи імені Олекси Новаківського, окрім цього використані дерев’яні іграшки, які традиційно виготовлені яворівськими майстрами. 

Фото: стоп-кадр з відео  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *