ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко хоче, щоб ВР скасувала позаблоковий статус України

|

Президент Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону  щодо скасування позаблокового статусу. Про це повідомляє прес-служба президента, передає кореспондент Львівського порталу.

«Президент Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості», – сказано в повідомленні.

«Глава держави визначив цей законопроект як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою», – додали в повідомленні.

Метою проекту Закону є створення додаткового механізму забезпечення суверенітету, захисту територіальної цілісності та незалежності України.

«Позаблоковий статус України, який був закріплений у Законі України “Про засади внутрішньої і зовнішньої політики”, виявився неефективним у контексті убезпечення держави від зовнішньої агресії та тиску. Тривале перебування України у “сірій” буферній зоні між потужними системами колективної оборони є додатковим викликом для України», – наголошується у пояснювальній записці до проекту Закону.

Подання здійснено відповідно до статті 93 Конституції України.

Фото: соцмережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *