ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати засудили Садового за намагання знищити бізнес автоперевізника

|

У сесійному залі Львівської міськради не знайшлось жодного депутата, який би підтримав позицію міської влади щодо розірвання угоди з перевізником «Успіх БМ». Фактично усі обранці, які взяли слово для виступу різко розкритикували міського голову й заявили, що ситуація виглядає, як тиск і знищення приватного бізнесу, передає з залу засідань кореспондент Львівського порталу.

Насамперед виступив голова фракції ВО «Свобода» у ЛМР Любомир Мельничук. Він заявив, що компанія «Успіх БМ» є однією з найкращих фірм-перевізників у місті, а відтак зовсім незрозуміло, чому міськрада прийняла рішення про розірвання угоди на перевезення. «Ви не чуєте людей, тиснете на бізнес. Це не чужі люди, не чужий бізнес. Не ламайте його через коліно», – звернувся до мера Андрія Садового Любомир Мельничук.

Іван Гринда, який очолює депутатську комісію інженерного господарства, транспорту та зв’язку, повідомив, що на тендерах «Успіх БМ» була найкращою з усіх п’яти компаній-претендентів на перевезення.

За словами І.Гринди, в цієї фірми є найбільше низько підлогових автобусів. «Але тендери віддають чомусь АТП-1, до якої насправді набагато більше претензій, аніж до інших. Проти цієї фірми з невідомих причин ведеться війна. Всі «жирні» замовлення перекидаються АТП-1. Це нищення бізнесу», – переконаний депутат.

Валерій Веремчук повідомив, що за його даними, договір з «Успіх БМ» розірвали через смішну й абсолютно абсурдну причину – більше трьох порушень правил дорожнього руху.

«Такі порушення мають всі перевізники», – сказав він, натякаючи, що можливо тоді потрібно розривати угоду зі всіма компаніями, які здійснюють автоперевезення у Львові.

У підсумку депутати запропонували негайно створити робочу групу, до якої увійдуть представники депутатського корпусу, посадовці мерії та власне перевізники. Протягом години вони мають поспілкуватись та знайти компромісне рішення.

Через годину комісія повинна оголосити на сесії це рішення й далі це питання винесуть на розгляд обранців. Перевізники погодились почекати й покинули зал засідань. Однак в них залишаються сумніви щодо позитивного рішення, оскільки  не вірять у те, що міський голова піде на поступки. Дещо підтверджує їх сумніви й поведінка Андрія Садового. Впродовж обговорення цього питання, представники компанії закликали його дати відповідь, за що атакується їх бізнес. Натомість мер мовчав і вдавав, що він не чує закликів.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *