ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра Львів прощається з Олегом Новохацьким

|

Завтра о 14.00 у театрі «І люди, і ляльки», що на вул. Фредра, 6, відбудеться прощання з Олегом Новохацьким, директором та художнім керівником театру «І люди, і ляльки», який помер сьогодні вночі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Поховають Олега Новохацього на Сихівському кладовищі о 15.00.

«Коли з`явилась можливість зробити театр «моєї мрії», Олег Новохацький залишив попереднє місце праці і, ризикуючи усім, зробив театр, у якому втілив своє бачення дійства для дітей. Так і виникли «І люди, і ляльки». Роком заснування театру вважається 1990-ий – рік, коли колективу виділили приміщення – невеличку кімнату площею62 кв. метрина вул. Фредра, 6. З 2005 року театр став муніципальним. У 2006 році сталася страшна пожежа, яка знищила майже усі декорації та ляльки. Але театр вистояв, відродився. Олег Максимович поставив понад 20 вистав. Колектив театру є лауреатом численних міжнародних театральних фестивалів і конкурсів», – розповіли в управлінні культури ЛМР.

Олег Максимович Новохацький народився 25 лютого 1937 року у м. Ялта. 1957 року закінчив Дніпропетровське театральне училище. Працював актором Першого українського театру для дітей та юнацтва, Львівського обласного театру ляльок. Багато років керував і був головним режисером Львівського центрального парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького, готував великі масові свята. З 1986 року працював помічником режисера лялькового театру у Львові. На вищих режисерських курсах у Москві стажувався в майстерні Сергія Образцова. Лауреат премії «Експеримент» (1999), а також володар численних нагород і дипломів.

Фото: day.kiev.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *