ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія Львова відмовляється погоджувати графіки відімкнення світла

|

У Львівській міській раді відмовляються погоджувати графіки регулярних вимкнень світла, бо не хочуть нести відповідальності за наслідки. Про це сьогодні під час засідання президії Львівської обласної ради повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук, передає кореспондент Львівського порталу.

«Нам написали графіки і сказали, що ми їх повинні погодити. При всій повазі до начальників, хай теж беруть відповідальність за те, що померла людина на операційному столі, чи за те, що людині стало погано у ліфті, який зупинився через вимкнення світла… Мені прислали графіки і сказали, щоб я ставив печатку. На основі чого я її маю ставити? Дайте мені законодавчий акт, в якому буде чітко написано, хто і за яких умов має узгоджувати та видавати такі документи. Повинен бути механізм, а тут приватне підприємство управляє процесом так, як йому хочеться», – резюмував В.Шевчук.

Таку ситуацію міський чиновник назвав прямим саботажем, адже від цього збитки зазнають не лише підприємства області, але й бюджети. На його думку, Львівщина не потребує ніяких відключень, бо має своє вугілля і може залучити свої потужності. «У нас є своє волинське вугілля, чому його не виробляють? Ми енергонезалежна область і не потребуємо тих відключень», – наголосив він.

Окрім того, Володимир Шевчук запропонував Енергетичному штабу залучити до забезпечення споживачів електрикою ТЕЦ-1 та ТЕЦ-2.

«Світло є, і світло повинно бути. А графіки я не підпишу до тих пір, поки не буде людини, яка юридично нестиме відповідальність за те, що може статися», – сказав Шевчук.

Фото: ntktv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *