ОСТАННІ НОВИНИ

Фахівці з НАТО готуватимуть у Львові українських сержантів

|

НАТО розпочинає роботу з підготовки сержантського складу української армії. Переговори з цього питання між представниками Альянсу і Міноборони України розпочнуться 15 грудня. Про це пише Укрінформ з посиланням на керівника групи радників від НАТО з питань реформування військової освіти в Україні, генерала у відставці Богуслава Пацека.

«З 15 грудня почнемо домовлятися у Києві про навчання західними експертами сержантського складу української армії. Це – найбільша освітня програма НАТО в Україні», – сказав Пацек.

Він поінформував, що підготовка розпочнеться у Львові, де розташований навчальний центр Міноборони України, а згодом вона пошириться на інші міста.

На думку Пацека, ставку слід робити на військовий вишкіл.

«Якщо українська армія добре підготується, то цей рівень відчуватиметься вже через 5-10 років», – констатував представник НАТО.

За його словами, країни Альянсу, зокрема США і Канада, охоче виділяють кошти на навчання українських військових.

 «Для зміни стандартів у навчанні і підготовці української армії треба 3-5 років і сотні тисяч євро. Країни НАТО завжди охочіше виділяють кошти на навчання, ніж, скажімо, на закупівлю зброї», – констатував польський генерал.

Фото: REUTERS

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *