ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти просять владу не ділити волонтерів

|

Громадські організації, які об’єднують різні волонтерські рухи, ухвалили спільну заяву, в якій місцеву владу закликають надалі не робити різниці й не ділити активістів за невідомими критеріями. До підписання такої заяви активістів підштовхнули урочистості, організовані минулого тижня з нагоди Дня волонтера. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ІГО Допомога армії України». 

Подаємо текст заяви повністю: 

«Зовнішня агресія та війна на Сході України змусила велику кількість українців добровільно мобілізуватися, самоорганізуватися, об’єднати зусилля та працювати на обороноздатність країни. Велика кількість добровольців залишили свої справи, сім’ї, дітей та поїхали на фронт зі зброєю в руках відстоювати територіальну цілісність України.

Проте не менша кількість людей стали солдатами невидимого, але й не менш важливого фронту: волонтерського. Щодня, щогодини, щохвилини волонтери працюють над тим, щоби армія була забезпечена усім необхідним. Усім тим, чого вона не отримує від держави.

Волонтери – добровольці, які роблять свою справу тихо і уперто, не для реклами чи самопіару. Відтак усі люди доброї волі, які допомагають фронту, – однакові, їх об’єднує те, що волонтер – не професія, а стан душі, покликання.

Саме тому активісти ІГО «Допомога армії України», ГФ «Рабів до раю не пускають», ГО «Варта-1» та «Волонтерська сотня Львів» були надзвичайно здивовані, що влада по-своєму поділила волонтерські організації Львова на тих, кому варто подякувати, і тих, кому, мабуть, не варто.

Ми приєднуємося до усіх привітань та нагород, які лунали на адресу окремих волонтерів 5 грудня 2014 року зі сцени Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Нам дійсно дуже шкода, що через особливу зайнятість ми не змогли доєднатися до привітань. Переконані, що представники Львівської ОДА та Львівської обласної ради зробили це не гірше, від нас.

Дійсно щиро вітаємо наших побратимів-волонтерів із отриманими відзнаками та подяками. Обіцяємо, що наступного року у Міжнародний День Волонтерів обов’язково доєднаємося до такого дійства, як урочиста академія. Якщо нас, звісно, туди запросять.

А попри святкування, вшанування та подяки, ми й далі продовжуємо робити те, що велить нам наше сумління: допомагати нашим героям тим, чим можемо». 

Заяву підписали представники громадських організацій «Слава Україні!», ІГО «Допомога армії України», ГФ «Рабів до раю не пускають», ГО «Варта-1», «Волонтерська сотня Львів». 

Фото: kolo.poltava.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *