ОСТАННІ НОВИНИ

За добу загинули двоє українських військових

|

За минулу добу загинули двоє українських військовослужбовці, вісім отримали поранення. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України військовослужбовцям Олександру Петраківському, а також посмертно – Сергію Кривоносову та Дмитру Майбороді.

Сергій Кривоносов очолював зведений підрозділ ротної тактичної групи, яка охороняла державний кордон з Росією в районі населеного пункту Дьякове Донецької області. Майор 79-ї окремої аеромобільної бригади Збройних Сил загинув 4 серпня під час обстрілу з системи «Град» позицій українських військових. Він прикрив собою підлеглих, коли ракета влучила у бліндаж, врятувавши їм життя.

Дмитро Майборода, як командир екіпажу літака Ан-26, з травня до липня 2014 року виконав 35 бойових вильотів для перевезення військових, озброєння, матеріально-технічних засобів в зону АТО, здійснював евакуацію поранених та хворих. Майор Майборода загинув 14 липня у Краснодонському районі Луганської області, коли його літак підбили ракетою «повітря-повітря». Він до останнього намагався керувати повітряним судном, що дозволило іншим членам екіпажу евакуюватися.

Майор Олександр Петраківський очолює групу спеціального призначення оперативного командування «Північ» Збройних Сил. 20 липня група військових під його керівництвом забезпечувала проходження колони техніки ЗСУ та сил добровольчого батальйону «Айдар» до аеропорту Луганська. Група потрапила в засідку. У ході бою Олександр Петраківський отримав важке поранення в голову, однак продовжував керувати діями групи і виносив поранених у безпечне місце. Завдяки його діям було забезпечено передислокацію всієї колони техніки.

Фото: МОУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *