ОСТАННІ НОВИНИ

У сутичках у Вінниці постраждало сім міліціонерів. Натовп вимагає "люстрації" (фото, відео)

|

У результаті  сутичок під Вінницькою ОДА сім працівників міліції були госпіталізовані з тілесними ушкодженнями та отруєнням сльозогінним газом, за допомогою до медиків звернувся один з учасників мітингу. Про це повідомили в облуправлінні МВС, передає УП.

“Попри неодноразові попередження про недопущення порушень громадського порядку активісти побили вікна та закидали яйцями офіс, що знаходиться навпроти будівлі ОДА. 4 з правопорушників були доставлені до вінницького міського відділу міліції”, – зазначили в МВС.

 

За даними міліції, після встановлення їх осіб та відібрання показів, вони були відпущені.

Як повідомили в управлінні МВС, під час проведення позачергової сесії обласної ради біля приміщення ОДА “частина агресивно налаштованих мітингувальників грубо порушили громадський порядок”.

“Під час позачергової сесії облради біля приміщення ОДА зібрались близько 600 мітингувальників, які висловили недовіру діючій владі, та почали штурмувати приміщення облради”, – йдеться  у  повідомленні.

 

На охорону громадського порядку біля приміщення облдержадміністрації було задіяно понад 200 працівників міліції.

“Серед тих, хто забезпечував правопорядок під час проведення мітингу – бійці спецбатальйону “Вінниця”, які нещодавно повернулися з зони АТО, де разом з нацгвардійцями захищали Україну від ворога. У їх бік полетіли яйця, каміння, вибухові пакети, активісти застосували сльзогінний газ”, – наголосили в МВС.

 

У свою чергу активісти вимагають від начальника обласної міліції Ігоря Моренця подати у відставку через жорстоке побиття людей біля облради.

Як повідомляє місцеве видання “20 минут”, до центрального входу облуправління МВС прийшла велика кількість людей, які перед цим були під облрадою. Активісти принесли із собою сміттєвий контейнер.

Моренець вийшов до протестувальників двічі.

 

“Спершу сказав, що проаналізує ситуацію і прийме рішення щодо своєї можливої відставки. Наступного разу він повідомив, що у сутичках під облрадою постраждало 7 міліціонерів. Буде проведення розлідування. Перші результати обіцяли оприлюднити у понеділок, 8 грудня. Тоді ж, сказав Моренець,  він прийме рішення, щодо своєї можливої відставки з посади головного міліціонера області”, – зазначає видання.

Відео: 20minutvinnitsia

Фото: 20minut.ua, МВС у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *