ОСТАННІ НОВИНИ

У складі збройних сил України буде спецпідрозділ НАТО

|

Одним із напрямків допомоги НАТО стане створення спецпідрозділу швидкого реагування у складі збройних сил України. Про це повідомив посол України в альянсі Ігор Долгов у спілкуванні з журналістами в Брюсселі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на «Європейську правду».

«Я відкрию вам невелику таємницю щодо конкретного проекту (де Київ чекає на підтримку альянсу). У Збройних силах є потреба створити новий підрозділ – підрозділ спецоперацій. Над цим ми зараз працюватимемо», – розповів він.

У коментарі він зазначив, що наразі основним інструментом НАТО щодо створення такого підрозділу буде консультативна підтримка, хоча згодом можуть з’явитися нові форми допомоги.

«Ця потреба Збройних сил – не нова, але її треба вирішувати. І коли свого механізму немає, то перше, що варто зробити – це подивитися на досвід сусідів», – пояснив він.

Нагадаємо, Україна і НАТО домовилися збільшити присутність радників альянсу в Україні. Також під час засідання комісії Україна-НАТО в Брюсселі Київ повідомив партнерів з альянсу, що Україна відмовиться від позаблокового статусу.

Фото: interesting-things.ru 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *