ОСТАННІ НОВИНИ

Автомобільному шахраю дали два роки умовно

|

У законну силу вступив вирок суду щодо 24-річного стриянина, який шляхом обману та зловживання довірою громадян, заволодів коштами на загальну суму 15 тисяч доларів США. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Від злочинних дій шахрая потерпіли житель одного з населених пунктів Криму та житель одного зі сіл Стрийського району, яким молодик обіцяв привезти  автомобілі з-за кордону. Кримчанин передав зловмиснику на початку жовтня 2012 року 11 тисяч доларів США, а житель Львівщини на початку серпня 2013 року – 4 тисячі умовних одиниць.  

Як встановили правоохоронці, в двох випадках молодий чоловік домовленостей не виконав. Якийсь час він  «годував» чоловіків обіцянками та виправдовувався: гроші чи то вкрали чи загубив, а згодом став уникати зустрічей з ними. А тим часом злочинець витрачав кошти на власні потреби. Зрозумівши, що мають справу з шахраєм, потерпілі звернулися за допомогою до правоохоронців.

У судовій залі молодик свою вину визнав повністю. Стрийський міськрайонний суд, врахувавши всі обставини справи, визнав 24-річного стриянина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.190 (шахрайство) КК України та призначив йому покарання у вигляді трьох років обмеження волі. Відповідно до ст.75 КК України суд звільнив молодика від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 роки.

За рішенням суду, одному з потерпілих зловмисник має відшкодувати майже 90 тисяч гривень матеріальної шкоди та десять тисяч гривень моральної шкоди.

 

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *