ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині підрахували сім’ї, в яких чиниться насильство

|

На профілактичному обліку органів внутрішніх справ Львівської області перебуває 4715 осіб, які вчиняли насильство у сім’ї. 724 поставлено на облік. У цьому році 817 правопорушникам, які систематично вчиняють насильство в сім’ї винесено захисні приписи, з них 47 особам жіночої статі. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

 На Львівщині 25 листопада розпочалася всесвітня акція «16 днів протидії гендерному насильству», приурочена до міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок, яка триватиме до 10 грудня.

Мета акції в Україні – привернути увагу громадськості до двох актуальних проблем, а саме: попередження насильства в сім’ї та торгівлі людьми, а також активізація діяльності громадських об’єднань і державних установ з метою попередження насильства, захисту прав жінок і чоловіків в Україні та формування ненасильницької ідеології у суспільстві.

Так, лише за десять місяців 2014 року до органів і підрозділів ГУМВС України у Львівській області надійшло понад 6 тисяч звернень по фактах вчинення насильства в сім’ях.

«Відносно осіб, що вчинили насильство у сім’ї працівники міліції склали 4229 адміністративних протоколів за статтею 173-2 КУпАП, з яких 1214 за ч.2 ст.173-2 КУпАП (повторно). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або виправні роботи. У виняткових випадках може бути застосований адміністративний арешт», – повідомив заступник начальника управління громадської безпеки ГУМВС України у Львівській області підполковник міліції Віктор Катерина.

 Фото: www.mukachevo.net

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *